Emalõvi järgmine võitlus (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Nelis-Naukas.
Helen Nelis-Naukas. Foto: Tairo Lutter

Mis juhtub, kui väärikus saab ühel hetkel löögi? Epeevehklemise Euroopa meistri Katrina Lehise juhendaja Helen Nelis-Naukas (57) oli küll aasta treeneri tiitlile suurimaid soosikuid, kuid ajakirjanike hääletusel esikoha teeninud naine polnud ei rahva ega alaliitude meelest isegi esikolmikuvääriline. Järgmise hoobina jäi kindlana tundunud Kristjanist ilma ka Lehis.

Reaktsioon oli erinev: Lehis nentis, et elu läheb edasi, emotsionaalse inimesena lubas Nelis-Naukas aga, et sellise valimissüsteemi jätkumisel hakkab ta üritust boikoteerima ning Eestile enam medaleid ei kingi. Kompromissitu võitlejana tuntud treeneri usk on vankuma löönud: pisikesest plikatirtsust Lehisest sai kasvatatud Euroopa meister, kuid seda ei hinnata. Või tulebki leppida faktiga, et aasta jooksul teenitud viis epeemedalit Eesti rahvas enam emotsioone ei tekita…

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles