Loomasõber Putin karmistas neljajalgseid puudutavat seadust (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin labradori paitamas.
Vladimir Putin labradori paitamas. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP/Scanpix

Ohjelda oma koera, ära paita laamasid ja jäta hüvasti kassikohvikutega: Vene president Vladimir Putin allkirjastas seaduse, mis keelab loomade- vastased julmused ning karmistab lemmikute pidamist puudutavad regulatsioonid, vahendab RFE/RL.

Eile Putini allkirja saanud seadus keelab muuhulgas miniloomaaiad, loomavõitlused ja toitlustusasutused, kus kliendid saavad kasside juuresolekul einestada. Seadus sätestab, et lemmikutena saab pidada vaid kodustatud loomi ja loomaomanikud peavad kindlustama oma lemmikule veterinaarabi, toidu, vee ja muu vajaliku.

Koeraomanikud on nüüdsest kohustatud oma hoolealustega jalutama selleks ette nähtud kohtades ja nende järelt koristama. Agressiivsemate koeratõugude esindajad peavad avalikkuses olema jalutusrihma otsas ja suukorvistatud. Nimekiri võimalikest agressiivsetest koeratõugudest avaldatakse lähiajal.

Seadus keelab samuti kodutute loomade tapmise, nad tuleb nüüdsest kinni püüda ja varjupaikadesse majutada. Loomade püüdmine tuleb läbi viia lastele nähtamatult ja videole jäädvustatult.

Seaduseelnõu esitati riigiduumale juba 2010. aastal ja selle kiitsid sel kuul heaks mõlemad parlamendi kojad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles