Jõuluõhtul 7-aastase lapse tapmises kahtlustatakse tema onu (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iltalehti.fi

Helsingi kohus võttis täna vahi alla mehe, keda kahtlustatakse kooliealise poisi tapmises.

Jõululaupäeval Helsingis 7-aastase poisi tapmises kahtlustatakse 1982. aastal sündinud meest, kes oli Yle andmetel poisi onu ja kes on end süüdi tunnistanud.

Kohus arutab asja kinniste uste taga. Kuritegu on liigitatud mõrvaks, sest teguviis oli eriti julm ja ohvriks oli kaitsetu laps.

Juhtum leidis aset jõululaupäeva õhtul Arabianranta  piirkonnas asuvas majas, kuhu kahtlustatav oli külla läinud. Lisaks 7-aastasele poisile ja 36-aastasele kahtlustatavale olid majas veel samast perest pärit kaks täiskasvanut ja üks alaealine. Kahtlustatav teiste suhtes vägivaldne ei olnud. Praegu pole teada, et ta oleks olnud joobes või narkootiliste ainete mõju all. 

«Kasutati terariista ja ilmselgelt oli tegevuse eesmärgiks tapmine,» ütles uurimist juhtiv Kirsi Kanth, kelle sõnul olid sündmused arenenud ootamatult. Kohale kutsuti kiirabi ja politsei, kes pidas kahtlustatava ilma tema vastupanuta kinni. 

Mõrva motiiv pole veel selge ja ohvri perekonna ülekuulamine on alles pooleli. Kanth tõdes, et ohvri lähedased on juhtunust äärmiselt vapustatud ja neile on pakutud kriisiabi.

Sündmuskoht kaardil ja pildil:

Foto: iltalehti.fi

Kahtlusalune ei ela registrikeskuse andmetel aadressil, kus mõrv aset leidis, vaid Espoos. Yle andmetel on mees varem süüdi mõistetud neljas vägivallarünnakus, ametiisikule vastuhakus, mitmes varastamises ja joobes juhtimises.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles