Eesti linnajuhid kaaluvad tulevikus aastavahetuse ilutulestikust loobumist (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Marko Saarm

Järjest rohkem on maailmas linnu, kes otsustavad aastavahetuse traditsioonilise ilutulestiku asendada vähem õhku saastava ja müravaba laseršõuga, sel aastal teeb nii näiteks Soome linn Espoo ja ka Eesti linnad ei välista tulevikus teistsuguseid valgusmänge.

Traditsiooniliselt lennutavad Eesti linnad aastavahetusel õhku kümneid tuhandeid eurosid: ainuüksi Tallinnas Vabaduse väljakul toimuv ilutulestiku vaatemäng maksab 14 000 eurot, Tartus 5000 ja Pärnus 4000 eurot, kirjutas ERR. Müra mõttes oleks parem laseršõu nagu näiteks Dubais aasta tagasi tehti.

«Ma arvan, et see idee on kaalumist väärt, sest ilutulestik ei ole Eesti hümn, mis on aastavahetusel kivisse raiutud Eesti rahva jaoks, mina tahaks sellel teemal arutada pärast valimisi,» ütles Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Tartu ja Pärnu linnavalitsused on pealinnaga sama meelt kinnitades, et tulevikus ei välistata ilutulestiku asendamist mõne teise valguslahenduse või laseršõuga.​

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles