Eestisse põgenes seifist 150 000 eurot varastanud noormees (2)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei otsib 19-aastast meest, kes varastas eelmisel laupäeval Lõuna-Soomes Vantaas oma töökohal seifist 150 000 eurot.
Soome politsei otsib 19-aastast meest, kes varastas eelmisel laupäeval Lõuna-Soomes Vantaas oma töökohal seifist 150 000 eurot. Foto: Iltasanomat.

Soome politsei otsib 19-aastast meest, kes varastas eelmisel laupäeval Lõuna-Soomes Vantaas oma töökohal seifist 150 000 eurot. 

Politseinikud arvavad, et mees põgenes juba samal päeval Eestisse. On võimalik, et mees läks Pärnusse, kirjutab Soome ajalehe Iltasanomat uudisteportaal.

Uurijate sõnade järgi väitis 1999. aastal sündinud kahtlustatav 22. detsembril ettevõtte juhile, et tema otsene ülemus jäi haigeks ja läheb seega koju. Pärastlõunal märkas ülemuse asetäitja, et seifist on kadunud suur summa raha.

Soome kriminaalpolitseinik Simo Kauppinent selgitas, et turvakaamera salvestuselt on näha, kuidas kahtlusalune võtab ettevõtte seifist raha ning lahkub seljakott seljas ja kilekott käes ettevõtte ruumidest.

Politseinike sõnul ei pidanud mees seifi sisse murdma, vaid tal oli tööülesannete tõttu olemas ligipääs seifile. Märke, mis viitaks sissemurdmisele, tuvastatud ei ole.

Uurijad teavad, et kahtlustatav tuli eelmisel laupäeval laevaga Tallinnasse. Lisaks sai Soome politsei vihje, justkui oleks kahtlustatavat märgatud Pärnus. 

Kauppinen avaldas lootust, et raha pihta pannud mees pöördub ise politseisse.

Vargus toimus loteriide ja muude õnnemängude korraldamisega tegelevas ettevõtte Veikkaus OÜ juht Velipekka Nummikoski kinnitas varguse toimumist, kuid ei soostunud asja lähemalt kommenteerima.

Soome politsei palub abi noormehe leidmisel. Kui keegi teab mehe asukohta, võib helistada numbril +358 29543 6442.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles