RT saatis pühade puhul laiali šokolaadist Salisbury katedraalid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salisbury katedraal.
Salisbury katedraal. Foto: Toby Melville / Reuters/Scanpix

Vene propagandakanal RT (Russia Today) saatis pühade tähistamiseks laiali šokolaadist Suurbritannia Salisbury katedraalid, vahendab Independent.

Sõltumatu Vene uudistekanal Dožd, mis on avaldanud kahtlust Kremli keemiarünnaku narratiivi üle, jagas sotsiaalmeedias pilti RT lindiga kaunistatud karbist, mille sees oli šokolaadist Salisbury katedraal.

«Tulge teed jooma, me kardame seda üksi süüa,» säutsus Dožd RT-le viidates.

RT esindaja kinnitas, et foto on ehtne ja taolised katedraalid saadeti pühade puhul laiali. Mõne päeva pärast tähistavad Vene õigeusklikud jõule, kinke jagatakse ka uue aasta puhul.

Propagandakanali kink on saanud laialdase hukkamõistu osaliseks. Mõne kuu eest suri endisele Vene topeltagendile Sergei Skripalile korraldatud keemiarünnaku tagajärjel Briti naine.

Venemeelset propagandat analüüsiv advokaat Paula Chertok ütles, et foto šokolaadist katedraalist ajas teda oksele. «On trollimine ja on Vene propaganda – see on haige, paheline ja sünge,» säutsus ta Twitteris.

Pärast seda, kui Briti politsei teatas, et märtsis aset leidnud novitšoki närvimürgi rünnakuga seoses esitati süüdistus kahe Vene Luure Peavalitsuse (GRU) agendi vastu, väitis Vene president Vladimir Putin, et kahtlusalused olid tsiviilisikud ja kutsus neid meediasse esinema.

Järgneval päeval näitas RT pilatud intervjuud, kus varinimesid kasutanud agendid väitsid, et on sporditarvete müüjad ja viibisid Suurbritannias puhkusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles