Sakslannast ISISe moraalipolitseinikku süüdistatakse lapsorja mõrvamises (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe lipp.
ISISe lipp. Foto: MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA / Scanpix

Saksamaal esitati väidetavale ISISe naisliikmele süüdistus lapse tapmises, keda ta abikaasaga Iraagis orjana pidas, vahendab Independent.

Türgi saatis 27-aastase sakslanna Jennifer W 2016. aastal Saksamaale. Ta arreteeriti juunis ja teda süüdistatakse mõrvas ning sõjakuriteo toimepanemises.

Prokuröride sõnul patrullis ta nn moraalipolitsei liikmena Iraagi linnade Fallujah’ ja Mosuli parkides ning jälgis, kas naised järgivad ISISe riietumis- ja käitumisreegleid.

Prokurörid lisasid, et Jennifer W ja tema abikaasa ostsid sõjavangist viieaastase tüdruku orjaks. Mees jättis last tihi voodimärgamise eest aheldatuna õue. Naine ei teinud midagi, et tüdruk veepuudusesse ei sureks.

Jennifer W lahkus 2014. aasta augustis Saksamaalt, et ISISega liituda. Ta jõudis Iraaki läbi Türgi ja Süüria umbes kuu hiljem ning liitus koheselt terrorirühmituse juhtkonnaga.

2015. aasta juuni ja septembri vahel patrullis ta väidetavalt parkides püstoli ja pommivööga relvastatuna. Oma töö eest teenis ta umbes 100 dollarit kuus.

«Kui tüdruk haigeks jäi ja alla pissis, aheldas süüaluse abikaasa lapse karistuseks õue ja jättis ta sinna kuumuse kätte,» seisis süüdistuses.

«Jennifer W ei teinud oma abikaasa takistamiseks ja tüdruku päästmiseks midagi,» lisati süüdistuses. 

2016. aasta jaanuaris külastas naine Saksa saatkonda Ankaras ja taotles uusi dokumente – tõenäoliselt seetõttu, et tema algsed dokumendid hävitati ISISega liitumisel.

Türgi ametivõimud võtsid ta pärast saatkonnast lahkumist vahi alla ja mõni päev hiljem saadeti ta Saksamaale. Sinna jõudnuna üritas ta ISISe kontrolli all olevatele aladele naasta, kuid arreteeriti taas. Sellest ajast saadik on ta vahi all viibinud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles