Türgi ja Venemaa asuvad koordineerima sõjategevust Süürias (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväe sõiduk Süürias.
Vene sõjaväe sõiduk Süürias. Foto: GEORGE OURFALIAN / AFP/Scanpix

Venemaa ja Türgi leppisid kokku, et hakkavad pärast läinudnädalast teadet USA vägede lahkumisest kooskõlastama oma maavägede operatsioone Süürias, ütles välisminister Sergei Lavrov.

«Loomulikult pöörasime erilist tähelepanu uutele asjaoludele, mis kerkisid esile teatega USA sõdurite lahkumisest (Süüriast),» ütles Lavrov pärast kohtumist Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga Moskvas.

«Jõudsime kokkuleppele, kuidas Venemaa ja Türgi sõjaväe esindajad jätkavad oma sammude koordineerimist uues olukorras eesmärgiga terrorioht Süürias lõplikult välja juurida,» lisas ta.

Çavuşoğlu kinnitas kahe riigi Süüria-operatsioonide koordineerimist. Lisaks arutati ka põgenike kojuminemisele kaasaaitamise plaani. «Jätkame aktiivset tööd ja koordineerimist meie Venemaa ja Iraani kolleegidega, et kiirendada poliitilise lahenduse saabumist Süüria Vabariigis,» lisas Çavuşoğlu vene keelde tõlgitud avalduses.

Lisaks Lavrovile ja Çavuşoğlule osalesid istungil ka Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ja Türgi kaitseminister Hulusi Akar.

USA president Donald Trump teatas eelmisel nädalal, et viib Süüriast ära kõik USA 2000 sõdurit. Tema sõnul on USA oma eesmärgi saavutanud ning ISIS on rivist välja löödud.

IS on kaotanud pea kõik oma kunagisest territooriumist, aga arvatakse, et Süürias on veel tuhandeid selle võitlejaid.

Reedel teatas Venemaa, et võõrustab tuleva aasta algul kolmepoolse tippkohtumise Türgi ja Iraaniga.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles