Ukraina saab juulis USA-lt kätte kaks patrull-laeva (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rannavalve laev. Pilt on illustreeriv.
USA rannavalve laev. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Ukraina saab USA-lt 2019. aasta juulis kätte kaks Island-klassi patrull-laeva, mis USA tänavu septembris Ukraina mereväele andis, ütles Ukraina mereväe juht.

«Need peaksid jõudma Ukrainasse juulis. Meeskonnad on väljaõppel, korraldatud on laevade ümberseadistamine ning tööd Baltimore'is. Viimased meetmed, mis peavad olema paigas laevade võimalikult kiireks Ukrainasse saabumiseks, on koordineeritud,» lausus Ihor Vorontšenko usutluses Saksa ringhäälingule Deutsche Welle.

Ukraina president Petro Porošenko ja USA rannavalve viitseadmiral Michael McAllister osalesid 27. tseremoonial Baltimore'is, kus USA andis laevad Ukrainale.

Island-klassi patrull-laevu ehitati USA rannavalvele 1985.-1992. aastani. Kokku ehitati neid 49.

USA hakkas neid 2014. aastal välja vahetama uute Sentinel-klassi patrull-laevadega. Vanad laevad annab USA oma liitlastele.

Island-klassi patrull-laev on 34 meetrit pikk ja 6,4 meetrit lai. Selle veeväljasurve on 168 tonni ja tippkiirus 29,5 sõlme. Laeva pardale mahub 16 meeskonnaliiget. Aluse relvastuses on 25-millimeetrine kahur ja kaks kuulipildujat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles