Bangladeshi telekanal kadus valimispäevaks eetrist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi elanikud hääletusjaoskonna juures järjekorras seismas.
Bangladeshi elanikud hääletusjaoskonna juures järjekorras seismas. Foto: Bayazid Akter / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bangladeshi juhtiv uudistekanal kadus eetrist, teatasid ametnikud täna, mil riigis peetakse valimisi, millega seoses on opositsioon süüdistanud võime meedia mahasurumises.

Eratelekanali Jamuna edastamine lõpetati eile õhtul. «Kaablioperaatorid võtsid Jamuna TV maha meile midagi seletamata,» ütles jaama uudistedirektor Fahim Ahmed.

«Meie edastame saateid endiselt, aga Bangladeshis ei näe meie kanalit keegi,» lisas ta ja märkis, et Jamunat saab vaadata internetis.

Telekanal kuulub ühele Bangladeshi suuremale kontsernile Jamuna grupile, mis annab välja ka ajalehte ja mida tuntakse sõltumatute uudiste edastajana.

Grupi omanike perekonda kuuluv Salma Islam osaleb tänastel valimistel sõltumatu kandidaadina võimuerakonna mõjuka ärimehe vastu.

Dhaka kaablioperaator teatas, et Jamuna edastamine katkes tehnilistel, mitte poliitilistel põhjustel.

Bangladeshi peaminister Sheikh Hasina.
Bangladeshi peaminister Sheikh Hasina. Foto: Handout . / REUTERS

Valimistelt oodatakse neljandat ametiaega peaminister Sheikh Hasinale, kelle teeneks võib pidada majanduskasvu kümne ametiaasta jooksul ja naaberriigist Myanmarist võimude karistusoperatsioonide eest põgenenud sadade tuhandete molemitest rohingjade vastuvõtmist.

Bangladeshi opostsioonijuht Khaleda Zia.
Bangladeshi opostsioonijuht Khaleda Zia. Foto: MUNIR UZ ZAMAN / AFP

Opositsioon süüdistab aga peaministrit üha kasvavas autoritaarsuses ja vastaste tagakiusamises. Nii on opositsioonijuht Khaleda Zia väidetavalt poliitilistel motiividel korruptsioonisüüdistutega 17 aastaks vangi mõistetud.

Valimistel julgeoleku tagamiseks on välja pandud 600 000 politseinikku ja sõjaväelast, aga ka kiirreageerimisüksuste, mereväe, piiri- ja rannavalve liiget, kel tuleb valvata 40 000 valimisjaoskonda.

Bangladeshi sõjaväelane valimisplakateid täis tänaval.
Bangladeshi sõjaväelane valimisplakateid täis tänaval. Foto: MUNIR UZ ZAMAN / AFP/Scanpix

Sellest hoolimata sai kolm inimest surma kokkupõrgetes Hasina valitseva Awami Liiga ja opositsioonilise Bangladeshi Rahvuspartei (BNP) poolehoidjate vahel.

Üks inimene hukkus politsei tules opositsiooni poolehoidjate pihta, kes võimude teatel ründasid valimisjaoskonda. Teine ohver oli võimerakonna Awami Liiga aktivist, kes peksti surnuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles