Trumpi presidendiks saamist ennustanud akadeemik: teda umbusaldatakse 2019. aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SAUL LOEB / AFP/Scanpi

USA akadeemik Allan Lichtman eiras avalikku arvamust ja ennustas juba varakult, et Donald Trump võidab 2016. aasta USA presidendivalimised. Nüüd ennustas ta intervjuus Deutsche Wellele, et Trumpile esitatakse tuleval aastal umbusaldusavaldus.

USA presidendi käitumisviis ja poliitika tõenäoliselt 2019. aastal ei muutu, kuid demokraatide kontrollitud esindajatekoda, koos eriuurija Robert Muelleri Vene juurdlusega viib Lichtmani hinnangul Trumpi umbusaldamiseni.

«Arvan, et on tõenäolisem, et teda umbusaldatakse, kui et seda ei juhtu,» ütles akadeemik, kes on õigesti ennustanud viimase 30 aasta jooksul aset leidnud presidendivalimised.

Lichtman on veendunud, et Trummpi kaks viimast aastat valitsuses saavad tema jaoks olema võitlus ametisse jäämise nimel ja selle võitluse võib ta ka kaotada.

Seni oli Trumpil võimalik toetuda vabariiklaste enamusega kongressile, mis teda umbusaldamise või töökohustustest kõrvaldamise eest kaitses. Viimase protsessi võib lihtsasti käivitada ühe hääletusega esindajatekojas ja see nõuab lihtsat häälteenamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles