Lavrov: Venemaa astub vastusamme USA rakettide paigutamisel Euroopasse (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelased väisamas näitusele üles pandud Vene sõjaäe ballistilisi rakette.
Venelased väisamas näitusele üles pandud Vene sõjaäe ballistilisi rakette. Foto: ANATOLY MALTSEV / EPA/Scanpix

Venemaa väljendab kahetsust seoses Euroopa riikide keeldumisega toetada keskmaa tuumajõudude leppe INF säilitamist ja rakendab vastusamme seoses ohuga, et Euroopasse paigutatakse USA rakette, mida see lepe keelab, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Kahjuks ei ole meie Euroopa kolleegid, kelle iseseisvust me soovisime näha praktilistes sammudes, selleks veel valmis ja järgivad USAd ka neil juhtudel, kui see on selgelt vastuolus nende huvidega,» ütles ta telekanali Rossija-1 saates «Moskva. Putin. Kreml».

Lavrovi sõnul oli kogu Euroopa Liit vastu Moskva ettepanekule, et INF edasi eksisteeriks. See tekitab taas ohtu, et Euroopasse paigutatakse USA raketid, mis on selle leppega keelatud.

«Järgmiseks sammuks on loomulikult Venemaa Föderatsiooni vastumeetmed,» sõnas Vene välisminister.

ÜRO Peaassamblee ei võtnud 21. detsembril vastu Venemaa esitatud resolutsioonikava INF leppe säilimise toetuseks. Poolt hääletas 43 riiki, vastu 46 ning erapooletuks jäi 78 ÜRO liiget.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles