Afganistani presidendivalimised lükkuvad edasi 20. juulile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisdokumendid Afganistanis.
Valimisdokumendid Afganistanis. Foto: Xinhua Kabul / imago/Xinhua/Scanpix

Afganistani presidendivalimised lükkuvad edasi 20. juulile, teatas valimiskomisjoni esimees .

Presidendivalimised olid algselt määratud 20. aprillile, mida paljud vaatlejad aga pidasid ebarealistlikuks, arvestades seda, et keskvalimiskomisjon ei ole suutnud veel teada anda oktoobris peetud üldvalimiste lõplikke ametlikke tulemusi.

Samuti on spekuleeritud, et valimised lükatakse edasi andmaks mänguruumi USA-juhitavatele jõupingutustele lõpetada 17 aastat kestnud sõda islamiliikumisega Taliban.

Valimiskomisjoni esimees Abdul Badi Sayyad ütles ajakirjanikele, et üheaegselt presidendivalimistega korraldatakse ka provintsi- ja piirkondlike nõukogude valimised ja varem edasi lükatud parlamendivalimised Ghazni provintsis.

President Ashraf Ghani kõneisik tervitas valimiste uue kuupäeva määramist.

«Afganistani valitsus austab keskvalimiskomisjoni otsust ja on valmis tegema komisjoniga koostööd valimiste korraldamiseks juulis,» ütles Haroon Chakhansuri avalduses.

Valimiskomisjoni juhi sõnul langetati otsus presidendivalimiste edasilükkamisest ja neljade valimiste üheaegsest korraldamisest pärast kaks nädalat kestnud kõnelusi poliitikute, julgeolekuagentuuride ja valitsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles