Assad andis Iraagi vägedele õiguse rünnata IS-i Süüria territooriumil (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi väed riigi idaosas.
Iraagi väed riigi idaosas. Foto: Arianna Pagani/SIPA / Arianna Pagani/SIPA / Scanpix

Süüria president Bashar al-Assad andis pühapäeval Iraagi vägedele õiguse rünnata äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadiste Süüria territooriumil ilma selleks Damaskuselt luba ootamata, teatas uudisteagentuur SANA.

See samm näitab tihedat suhtlemist kahe araabia riigi vahel, kes on ka mõlemad Iraani liitlased.

Iraagi sõjalennukid ja suurtükivägi on ka varem rünnanud IS-i positsioone Süürias, kuid alles pärast seda, kui on saanud selleks Süüria võimude loa.

Džihadistid on Iraagis puruks löödud, kuid hoiavad Süürias enda kontrolli all veel väikest piirkonda, mis asub Iraagi piiri lähedal.

Assad sai Iraagi peaministrilt Haider al-Abadilt laupäeval kirja, milles ta kutsub kaht riiki koordineerima võitlust terrorismi vastu.

USA president Donald Trump teatas eelmisel nädalal, et Ühendriigid toovad kõik oma 2000 sõjaväelast Süüriast ära.

Vabariiklasest senaator Lindsey Graham ütles Washingtonis, et ta kannustab Trumpi pidama kindralitega nõu ja oma otsuse üle vaatama.

Grahami sõnul on USA jaoks võimalik vähendada oma kohalolekut Afganistanis, Iraagis ja Süürias, ja et ta toetab eesmärki, et liitlased «teeksid rohkem ja maksaksid rohkem», kuid lisas, et Ühendriikidel on veel mõnda aega roll neis kolmes riigis.

«Ma tahan pidada sõda vaenlase tagahoovis, mitte meie omas,» sõnas Graham.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles