Video: Siberi gaasiplahvatuse ohvrite arv tõusis kaheksani (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad kokku varisenud Magnitogorski kortermaja juures.
Päästjad kokku varisenud Magnitogorski kortermaja juures. Foto: Jevgeni Botškarev/TASS/Scanpix

Venemaal asuvas Magnitogorskis plahvatas eile varahommikul kortermajas majapidamisgaas, surma sai vähemalt kaheksa inimest, umbes 30 inimese kohta andmed puuduvad. 

Päästjad tõid Venemaal Magnitogorskis gaasiplahvatuse tagajärjel osaliselt kokku varisenud majast välja kaheksanda ohvri, teatas eriolukordade ministeeriumi Tšeljabinski pressiteenistus täna.

«Leiti kaheksas surnukeha ja toodi rusude alt välja. See on täiskasvanu,» ütles pressiteenistus. «Ikka veel ei ole teada, mis juhtus 36 elanikuga, kes hoone osalise kokkuvarisemise ajal kodus olid.»

Päästjad on rusudest elusalt välja toonud viis inimest, kelle hulgas oli laps. Kõik toimetati haiglasse.

Eriolukordade ministeeriumi pressiesindaja teatel sai plahvatuses kahjustada 48 korterit, milles elas 110 inimest. Õnnetuse tagajärgede likvideerimisse on tema sõnul kaasatud sadu inimesi. Evakueeritud on veel 16 inimest, nende hulgas seitse last.

Eile pärastlunal saabus meedia teatel sündmuskohale Venemaa president Vladimir Putin. Tal on plaanis kohtuda nii ohvrite kui Tšeljabinski oblasti juhtidega.

Ametnikud hoiatasid, et veel kahte nõukogudeaegse kortermaja osa ähvardab varisemine.

Plahvatus toimus kohaliku aja järgi kell 6 hommikul.

Kohalikud päästjate tööd jälgimas.
Kohalikud päästjate tööd jälgimas. Foto: ILYA MOSKOVETS / EPA

«Seitsmendast trepikojast evakueeriti kümneid inimesi, kuuenda ja kaheksanda trepikoja elanike evakueerimine jätkub. Kolm, sealhulgas laps, toodi elusalt rusudest välja,» täpsustas pressiesindaja. Paljud abivajajaist võivad olla kokkuvarisenud trepikoja rusude all lõksus ning kuulda on nende karjeid.

Päästjad kortermajade rusudes töötamas.
Päästjad kortermajade rusudes töötamas. Foto: ILYA MOSKOVETS / EPA

Olukorra tõsidusest annab aimu president Vladimir Putini korraldus eriolukordade ministrile Jevgeni Zinitševile ja tervishoiuministrile Veronika Skvortsovale sõita kohale Magnitogorski, kus sajad päästjad üritavad 18-kraadises külmas majavaringu ohvreid leida.

Evakueeritud kohalikku kooli rajatud ajutises varjupaigas.
Evakueeritud kohalikku kooli rajatud ajutises varjupaigas. Foto: Ilya Moskovets / Ilya Moskovets/TASS

Kohalik elanik Anna Koroljova ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et plahvatus purustas lähedal asuvate majade aknad.

Magnitogorsk on kaevandus- ja tööstuslinn Tšeljabinski oblastis ning seal elab umbes 400 000 inimest.

Plahvatus leidis aset 1973. aastal ehitatud kortermajas, kus elab umbes 1100 inimest. Elanikud evakueeriti lähedal asuvasse koolimajja.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles