Talibani esindajad pidasid Iraanis rahukõnelusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani liikmed Kabulis.
Talibani liikmed Kabulis. Foto: MOHAMMAD ISMAIL / REUTERS / Scanpix

Afganistani Talibani esindajad pidasid eile Iraanis kõrgete ametiisikutega rahukõnelusi, teatas Iraani välisministeeriumi esindaja. 

«Eile oli Teheranis Talibani delegatsioon, kes pidas Iraani asevälisministri Abbas Aragchiga pikki läbirääkimisi,» ütles ministeeriumi kõneisik Bahram Ghasemi. 

Tema sõnul oli läbirääkimiste peamine eesmärk leida lahendusi, et aidata kaasta kõnelustele Afganistani rühmituste ja riigi valitsuse vahel rahuläbirääkimiste edendamiseks riigis. 

Eelmisel nädalal külastas Kabuli Iraani kõrgema riikliku julgeolekunõukogu sekretär Ali Shamkhani, kes ütles ajakirjanikele, et pidas Afganistanis läbirääkimisi Talibaniga.  

«Islamivabariik on olnud alati üks peamisi stabiilsuse tugisambaid regioonis ning Iraani ja Afganistani koostöö aitab kahtlemata kaasa Afganistani praeguste julgeolekuprobleemide lahenemisele,» ütles Shamkhani uudisteagentuurile Tasmin.

Ka varem on olnud teateid Iraani ja Talibani kõnelustest, kuid Teheran on neid reeglina eitanud. 

Teade Talibani esindajate Kabuli-reisist langeb ajale, kui rahvusvahelised jõupingutused 17 aastat kestnud Afganistani sõja lõpetamiseks on hoogustunud. 

USA ametnik ütles 21. detsembril AFP-le, et president Donald Trump on otsustanud tuua Afganistanist ära umbes pooled praegu riigis teenivast 14 000 Ühendriikide sõdurist. Valge Maja ei ole infot seni kinnitanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles