Jalgpalli MM-i fännipassidega illegaalid kipuvad Eestisse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passikontroll.
Passikontroll. Foto: Steve Parsons / PA Wire/Press Association Images

Viimasel ööpäeval on piirivalvurid Eesti välispiiril tabanud mitu jalgpalli MM-i fännipassi omavat kolmanda riigi kodanikku, kel pole seaduslikku alust Schengeni viisaruumi sisenemiseks.

Pühapäevast alates on piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemise tõkestanud ühe Senegali, Kongo ja Cote d'Ivoire'i kodanikul, kes esitasid ametnikele täielikult võltsitud dokumendid. Kõik kolm saadeti tagasi Venemaale. Sarnaseid ebaseaduslikke piiriületusi on viimastel päevadel aset leidnud ka näiteks Valgevene-Poola ja Valgevene-Leedu piiridel.

«Tänavu maist seniajani on piirivalvurid tõkestanud ligi 150 välismaalase piiriületuse, kes olid Venemaale saabunud FIFA fännipassiga ning üritasid seejärel edasi Euroopasse pääseda. Ebaseaduslik ränne hõlmab piiripunktides võltsitud reisidokumentide kasutamist, välismaalaste veoautodesse või bussidesse peitmist ning näiteks ka ebaseaduslikke piiriületusi kagupiiril, kus piirivalvurid on kinni pidanud nii üksinda kui grupis liikuvaid välismaalasi,» kirjeldas PPA integreeritud piirihalduse büroo juht Egert Belitšev. 

Ta märkis, et mitmel korral on piirivalvurid ebaseaduslikud piiriületajad tabanud tänu kohalike elanike tähelepanelikkusele. «Nüüdki palume inimestest, kelle käitumise ja välimuse põhjal võib oletada, et nad on saabunud Eestisse ebaseaduslikult piiri ületades, anda teada häirekeskusele lühinumbril 112,» kutsus ta kogukonda koostööle.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles