Duterte: vägistasin keskkoolis teenija (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte.
Filipiinide president Rodrigo Duterte. Foto: FRANCIS R. MALASIG / EPA/Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte väitis, et väärkohtles keskkooli ajal seksuaalselt üht teenijat, vahendab CNN. Duterte esindaja ütles hiljem, et tegu on väljamõeldisega.

Laupäeval peetud kõnes rääkis Filipiinide president maajaotamisest, kui asus religiooniteemat puudutades detailselt kirjeldama rünnakut teenija vastu. Duterte väitis, et tunnistas preestrile, kuidas läks teenija tuppa ja puges tema teki alla.

Presidendi pressiesindaja Salvador Panelo aga selgitas hiljem, et Duterte mõtles loo välja, sest preestrid ärgitasid teda midagi pihtima. Duterte väitis samuti, et preester katsus teda pihi käigus – kogemus on tema sõnul midagi sellist, mida iga laps kogeb.

Panelo sõnul kasutas Duterte naeruväärset anekdooti, et dramatiseerida seksuaalset väärkohtlemist, mille tema ja ta koolikaaslased üle pidid elama.

Katoliiklasest Duterte on katoliku kirikut karmilt kritiseerinud, eriti asjaolusid, mis puudutavad Vatikani ümbritsevaid seksiskandaale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles