Macroni vallandatud ihukaitsja põhjustas uue skandaali (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron (paremal) ja tema endine ihukaitsja Alexandre Benalla.
Prantsuse president Emmanuel Macron (paremal) ja tema endine ihukaitsja Alexandre Benalla. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS/Scanpix

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni endine ihukaitsja, kes sunniti juulis meeleavaldajate peksmise tõttu töölt lahkuma, teatas usutluses, et jätkas ka pärast seda riigipeaga regulaarselt sõnumite vahetamist ja säilitas diplomaatilise passi. 

Alexandre Benalla pidi presidendi ihukaitsja kohalt lahkuma pärast seda, kui avalikuks tuli video, kus ta maikuisel meeleavaldusel, politseikiiver peas, protestijatega vägivallatses. Eelmisel nädalal selgus, et ka pärast töö kaotamist säilitas Benalla diplomaatilise passi. 

Eilses usutluses võrgulehele Mediapart ütles Benalla, et jätkas Macronile soovituste jagamist sõnumiäpi Telegram kaudu, mida president aktiivselt kasutab. 

«Me vahetame sõnumeid paljudel teemadel. Küsimus võib olla "kollastes vestides" või mõnes julgeolekuprobleemis,» ütles Benalla.

27-aastane Benalla asus Macroni ihukaitsja kohale 2016. aasta presidendivalimiste kampaania ajal ning edutati 2017. aastal presidendipalee juhtivaks turvatöötajaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles