Estonia teater kogus tänavu üle 180 000 külastuse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tütarlaps kuldsest läänest». Olga Mykytenko ja Sergei Poljakov.
«Tütarlaps kuldsest läänest». Olga Mykytenko ja Sergei Poljakov. Foto: Gabriela Liivamägi

2018. aastal külastas Rahvusooperit Estonia 178 600 teatrisõpra. Lisades etendusepublikule hooaja jooksul toimunud eriürituste, kontsertide, näituste, kino ja vestlusõhtute külastajad, kogus Estonia teater 2018. aastal kokku üle 180 000 külastuse.

Publiku ette jõudis lõppeval aastal seitse uuslavastust, kokku anti aasta jooksul 413 etendust ja kontserti. Lavastusi, mille saalid olid 100% välja müüdud, oli kolm: septembris esietendunud Puccini ooper «Tütarlaps kuldsest läänest» José Cura lavastuses, Harangozó/Kocsaki ballett «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi» ning Tšaikovski ballett «Pähklipureja».

Estonia teatri menukaimateks lavastusteks kujunesid Tšaikovski ballett «Pähklipureja», mis kogus  14539 vaatajat, Zelleri operett «Linnukaupleja» 10059 vaatajat ja Ehala muusikal «Buratino» 9342 vaatajat. Ooperi- ja balletiteemalisi haridusprojekte külastas 2018. aastal ligemale 10 000 inimest.

Lisaks Tallinnale andis rahvusooper lõppeval aastal etendusi Tartus, Paides, Jõhvis, Viljandis, Haapsalus ja Pärnus. Seoses Eesti Vabariigi juubeliga viidi ka naaberriikidele Venemaale, Soomele, Lätile ja Leedule kingituseks kauneid ooperi- ja balletielamusi. Rahvusooper paneb väärika punkti Eesti Vabariigi juubelipidustustele 2019. aasta jaanuarikuus, mil trupp sõidab Moskva Suurde Teatrisse külalisetendusi andma.

Rahvusooper võtab uue aasta vastu suurejoonelisel Estonia ballil, kus külalised saavad eksklusiivse võimaluse näha katkendit 9. jaanuaril esietenduvast kontsertlavastusest Imre Kálmáni säravast elust, loomingust ja armastusest. Peaosades Estonia opereti legendaarsed suurkujud Hans Miilberg ja Helgi Sallo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles