Tänasest on Pirita linnaosas uus prügiveokord

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskkonnateenuste prügiauto.
Eesti Keskkonnateenuste prügiauto. Foto: Marko Saarm

1.jaanuaril 2019 hakkas Pirita linnaosas kehtima korraldatud jäätmevedu, millega liitumiseks tuleb elanikel sõlmida uus leping.

31. detsembriks oli Pirital Tallinna Jäätmekeskusega sõlmitud 3245 uut prügiveo kliendilepingut. Linnaosa potentsiaalsetest klientidest on seega lepingud sõlmitud enam kui pooltel. Pirita linnaosa valitsus ja Tallinna Jäätmekeskus rõhutavad aga, et uus leping tuleks pärast 1. jaanuari sõlmida võimalikult kiiresti, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

1. jaanuarist 2019 kaotavad senised prügiveolepingud kehtivuse. Selleks, et aastavahetuse prügi saaks korralikult mahutitest ära veetud, on kõigil linnaosa elanikel ja korteriühistutel ehk jäätmevaldajatel tingimata vajalik sõlmida uus jäätmeveo leping Tallinna Jäätmekeskusega.

Pärast aastavahetust on lihtsaim viis lepingu sõlmimiseks Jäätmekeskuse kodulehel www.prugi.ee, kus saab täita lepingu taotluse blanketi. Lepingut saab sõlmida tööpäevadel ka Tallinna Jäätmekeskuses (Sadama 17) või siis ka telefoni teel, helistades numbril 616 4000. Probleemide tekkimise või küsimuste korral on mõistlik saata Tallinna Jäätmekeskusele e-kiri aadressil info@prugi.ee

Jäätmeveo hind pärast uue lepingu sõlmimist jääb sama veotiheduse ja mahtude juures suure tõenäosusega samaks või langeb. Veograafikutes võib aga tekkida muudatusi.

Pirita linnaosa jäätmeveo ühishanke võitis AS Eesti Keskkonnateenused. Sama ettevõte teenindab linnaosa paljusid kliente praegugi. Elanikud on korduvalt küsinud, kas uue lepingu sõlmimine on ikka vajalik, kui prügiveoteenuse osutamist jätkab sama ettevõte. Tallinna Jäätmekeskus kinnitab, et prügiveoteenuse osutamist jätkab küll AS Eesti Keskkonnateenused, kuid elaniku jaoks on korraldatud jäätmeveo teenuse uus lepingupartner Tallinna linn ja seda Tallinna Jäätmekeskuse kaudu.                

Tallinna linn korraldab jäätmevedu ümber kohaliku omavalitsuse mudeli järgi, mis on mujal Euroopas laialdaselt kasutusel. Kui endise süsteemi järgi anti konkursi tulemusel piirkonniti kogu jäätmekäitluse ainuõigus ühele ettevõttele, siis nüüd on teenus jagatud kolmeks osaks. Kõigepealt leiab linn hangete tulemusel käitluskoha, seejärel leitakse vähempakkumise korras jäätmevedaja. Kolmandaks sõlmib jäätmevaldajaga lepingu ja temaga arveldab Tallinna Jäätmekeskuse klienditeenindus. Tallinna  Jäätmekeskus on jäätmeveoteenuse osutamiseks loodud keskne asutus kogu Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles