Prantsuse pidulised jäid 52 meetri kõrgusele atraktsioonile lõksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter atraktsioonile lõksu jäänud inimesi päästmas.
Helikopter atraktsioonile lõksu jäänud inimesi päästmas. Foto: ANTOINE AGASSE / AFP / SCANPIX

Kaheksa prantslast vajasid kopteripäästet pärast seda kui lõbustuspargi atraktsioon uusaastaööl 52 meetri kõrgusel kinni kiilus.

Kaheksa Rennes`i linnas aastavahetust tähistanud inimest kavatsesid 52 meetri kõrgusele sõitva atraktsiooniga linnast uusaastaööl hea ülevaate saada. Paraku ei läinud kõik plaanipäraselt ning üks atraktsiooni detail purunes, jättes kaheksase grupi õhku seisma.

«Me nägime sädemeid, kuulsime valju metalset heli ja kartsime kõige hullemat,» rääkis üks pealtnägija.

Atraktsiooni omaniku sõnul tõkestas purunenud detail atraktsiooni liikumise ning kuigi külastajatele ohtu ei olnud, seisnes probleem nende alla toimetamises.

Pärast mitmeid katseid päästetegevust maapinnalt alustada, jõuti viimaks järeldusele, et ponnistused on viljatud. Kohale kutsuti helikopter ja inimesed toimetati ükshaaval ohutusse kohta.

Esimene külastaja päästeti südaöö paiku, viimane pääses aga alles kella kuue ajal hommikul.

«Ma arvasin, et ma ei pääsegi välja. See oli väga traumeeriv,» lausus 23-aastane Antoine. «See võttis kaua, seal oli külm ja see oli hirmutav.»

«Järgmisel aastal jään ma oma vahuveini ja küpsistega koju,» märkis teine päästetu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles