Politsei tabas Tartumaal peolt 18 purjus alaealist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus möödus operatiivjuhi Ottomar Virgi sõnul politsei jaoks üllatavalt rõõmsalt.
Aastavahetus möödus operatiivjuhi Ottomar Virgi sõnul politsei jaoks üllatavalt rõõmsalt. Foto: Elmo Riig

Lõuna prefektuuri korrakaitsjad tabasid veidi enne aastavahetust Tartumaal peolt 18 purjus alaealist, kellele vanemad järele kutsuti.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk rääkis, et politsei sai kella 22.45 ajal teate, et Tartumaal on kogunenud ühte peopaika aega veetma seltskond alaealisi, kes tarvitavad ka alkooholi.

«Sündmuskohal selgus, et kokku olid kogunenud 18 noort vanuses 13-17 aastat ning neil kõigil tuvastati ka alkoholijoove,» ütles Virk BNSile. 

Tema sõnul oli tegemist peamiselt Lõuna-Eesti noortega, kuid kõige kaugem koht, kust oli tuldud Tartumaale pidutsema, oli Harjumaa. «Politsei kutsus alaealistele järele nende vanemad, andes neile nii võimaluse vana-aasta pereringis ära saata,» märkis Virk. 

Tema sõnul võib selles vanuses noortel alkoholi pruukides kiiresti kontroll oma tegevuse üle kaduda, mistõttu on oluline, et nad viibiksid turvalises keskkonnas. «On ju palju juhtumeid, kus liigselt purjutanud noor on sattunud kaaslastest eraldi, näiteks läinud teistega tülli, ja omapäi sihitult liikudes end ohtu seadnud. Ka eilne ilm ei soosinud liiga kaua õues viibimist,» rääkis Virk. 

Ta pani vanematele südamele, et nad noortele alkoholi tarvitamisega kaasnevatest ohtudest räägiksid ning jälgiksid, mida ja kus nende järelkasv teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles