Jaekauplejatel oli meeldivalt tulus november

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
poeriiulid
poeriiulid Foto: SCANPIX

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes eelmise aasta novembris 2017. aasta novembriga võrreldes püsivhindades viis protsenti, teatas statistikaamet. Kui oktoobris kasvas müügitulu varasema aasta sama kuuga võrreldes kolm protsenti, siis novembris kasv kiirenes.

2018. aasta novembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 604 miljonit eurot. Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta novembriga võrreldes 10 protsenti. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid kasutatud kaupade kaupluste müügitulu ja müük väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) jäi varasema aasta tasemele.

Enim suurenes müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade jm, kus müük kasvas aastaga 15 protsenti. Keskmisest enam suurenes müügitulu veel ka apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 11 protsenti) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 11 protsenti).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta novembriga võrreldes kolm protsenti. Nende kaupluste müügitulu kasvule avaldas osaliselt mõju varasema aasta madal võrdlusbaas ning toidukaupade hinnatõusu aeglustumine.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes 2017. aasta novembriga võrreldes kolm protsenti.

Võrreldes 2018. aasta oktoobriga vähenes novembris jaekaubandusettevõtete müügitulu 1%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 2%. 2018. aasta üheteist kuuga (jaanuar–november) suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 1%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles