Päästjad lõpetasid Siberi kortermaja rusudest ellujäänute otsingud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetööd Magnitogorskis.
Päästetööd Magnitogorskis. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Päästetöötajad teatasid täna õhtul gaasiplahvatuse tagajärjel kokku varisenud Magnitogorski kortermajast ellujäänute otsingute lõpetamisest, kuulutades lõplikuks hukkunute arvuks 39 inimest.

Päästjad teatasid, et tänase õhtuga on leitud gaasiplahvatuse tagajärjel kokku varisenud kortermaja rusudest 39 inimese surnukehad ning sellega päästetööd lõpetatakse.

«Viimane surnukeha toodi välja poole tunni eest. Otsingud ja päästeoperatsioon on lõpetatud,» lausus Venemaa eriolukordade aseminister Aleksander Tšuprijan ja lisas, et 39 hukkunust on tuvastatud 38.

Ministeeriumi sõnul oli ohvrite seas vähemalt kuus last. Rusudest toodi välja kuus ellujäänut, nende seas 11 kuu vanune imik.

Päästjad teatasid varem, et otsitakse veel kolme inimest, keda pole pärast gaasiplahvatust leitud. Üks neist suudeti ilmselt leida.

Magnitogorskis plahvatas ööl vastu esmaspäeva kortermajas majapidamisgaas, mille tagajärjel varises kokku 10-korruselise maja üks trepikoda 35 korteriga.

Otsingud toimusid vaatamata sündmuskohal valitsevast 27-kraadisest pakasest.

Päästjad tõid Magnitogorskis gaasiplahvatuse järel kokku varisenud kortermaja rusudest elusana välja 11-kuuse Ivani.
Päästjad tõid Magnitogorskis gaasiplahvatuse järel kokku varisenud kortermaja rusudest elusana välja 11-kuuse Ivani. Foto: AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCY SITUATIONS MINISTRY / SCANPIX

Täna lubati hoone terveks jäänud osade elanikel poole tunni kaupa oma korteritesse siseneda, et sealt vajalikke asju võtta.

Tšeljabinski kuberneri Boriss Dubrovski kinnitusel on kõigi päästetute seisund stabiilne.

Kuberner kiitis heaks kannatanutele rahalise abi eraldamise. Hukkunute perekond saab miljon rubla (12 800 eurot), kannatanute omaksed 400 000 rubla (5100 eurot).

Korteri kaotanud peredele makstakse 500 000 rubla (6400 eurot) hüvitist ja neile leitakse uus elukoht.

Venemaal Magnitogorskis gaasiplahvatuse tagajärjel osaliselt kokkuvarisenud elumaja rusudest on välja toodud 32 surnukeha.
Venemaal Magnitogorskis gaasiplahvatuse tagajärjel osaliselt kokkuvarisenud elumaja rusudest on välja toodud 32 surnukeha. Foto: Ilya Moskovets / TASS / Scanpix

Varem olid Vene võimud teatanud, et peatavad ellujäänute otsimise kuni rususid kindlustatakse, sest endiselt püsis oht, et veel varisemata maja osa võib kokku kukkuda.

Magnitogorsk on kaevandus- ja tööstuslinn Tšeljabinski oblastis ning seal elab umbes 400 000 inimest.

Plahvatus leidis aset 1973. aastal ehitatud kortermajas, kus elas umbes 1100 inimest.

Juurdluskomitee direktor Aleksander Bastrõkin ütles eile televisioonis, et maja gaasiseadmeid ei olnud kuus kuud kontrollitud.

«Te ju teate, kuidas meie riigis asjad gaasiseadmetega üldiselt on. Need on vanad ja vajavad sageli remonti. Fakt on see, et seda maja ei olnud kontrollitud alates maist, aga ka siis ei kontrollitud kõiki kortereid,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles