Aastavahetusel ilutulestiku raketi tõttu maha põlenud Nurmiko aiand oli üks suuremaid ja vanemaid aiandusettevõtteid Eestis. Tegemist on ühtlasi ka Ungersonide pere elutööga, mis hävines tules vaid ühe naabri poolt hooletult lendu lastud raketi tõttu. 

Anonüümsust palunud töötaja sõnul lasi raketi õhku naaber, kes pole veel pererahva ees vabandanudki. Teol olevat aga mitu pealtnägijat ning töötaja sõnul oli tegemist keelatud signaalraketiga, mitte tavalise ilutulestikuga, mistõttu kutsuti kohale ka politsei.

Politsei pressiesindaja Marie Aava selgitas, et keelatud see signaalrakett siiski polnud, mistõttu ei saa juhtumit ka käsitleda kuriteona. Kuna raketi võis aiandi peale kanda tuul, siis on tegemist õnnetusjuhtumiga ning politsei seda uurima ei hakka. Aiandi tulevik sõltub nüüd vaid kindlustusfirma otsusest. Kuigi ettevõte on kindlustatud, ei ole veel teada, mis ulatuses ja millal kindlustus kulud katab.   

Töötaja sõnul juhtus tulekahju veel eriti õnnetul ajal, kuna just oldi mitu kuud valmistunud kevadlillede müügi hooajaks ning tulbid olid kohe kohe valmimas. Praegusel hetkel on kõik ettevõtte 22 töötajat saadetud teadmata ajaks sundpuhkusele. 

Nurmiko üks omanikke Reeli Ungerson kutsub nüüd Facebookis inimesi üles ilutulestikku piirama.

«Meie uus aasta hakkas võimsalt, üks signaalrakett hävitas kogu meie pere elutöö. Nurmiko aiand oli 100% pereettevõte ja oma kätega ehitatud - südamega loodud,» kirjutas Reeli Ungerson Facebookis.

Kommentaarid (24)
Copy