Must aasta lennunduses: õnnetustes hukkunute arv kasvas 2018. aastal hüppeliselt (2)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

2018. aastal sai lennuõnnetustes surma üle 500 inimese, samas kui 2017. aastal ei toimunud reisilennukitega ühtegi õnnetust.

Lennuõnnetusse sattumise tõenäosus oli eelmisel aastal üks kolmest miljonist, selgus iga-aastasest tsiviillennunduse turvalisuse ülevaatest. 2017. aastal oli see vaid üks 16 miljonist, vahendab The Guardian.

Viimase kahekümne aasta jooksul on lennuõnnetustes hukkunute arv järjepidevalt langenud. Kuigi eelmisel aastal oli trend vastupidine, võib ka 2018. aastat üldjoontes siiski turvaliseks pidada.

«Kui õnnetuste määr oleks sama mis kümme aastat tagasi, oleks eelmisel aastal toimunud 39 hukkunutega lõppenud õnnestust. See näitab, milline suur areng on turvalisuse osas toimunud viimase kahekümne aasta jooksul,» selgitas lennundusohutuse võrgustiku tegevdirektor Harro Ranter.

29. oktoobril sai surma 189 inimest, kui Lion Airi reisilennuk kukkus pärast Jakarta lennuväljalt õhkutõusmist merre. Mais hukkus 112 inimest, kui Havanna lennujaama lähistel kukkus alla riikliku lennufirma Cubana de Aviacion reisilennuk. Märtsis lähenes US-Bangla Airlinesi reisilennuk Tribhuvani lennujaama maandumisrajale valelt poolt ja selle tagajärjel tekkinud õnnetuses sai surma 51 inimest. Veebruaris toimus ränk lennuõnnetus Moskva lähistel, kui vahetult pärast õhkutõusmist kukkus alla Saratov Airlinesi reisilennuk, hukkus 71 inimest. Samal kuul kukkus Iraanis alla Aseman Airlinesi lennuk, õnnetus nõudis 66 inimese elu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles