Saksa pangaautomaadid jäävad rahakullerite streigi tõttu tühjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat Berliinis. Rahakullerid alustasid täna Saksamaal streiki ning on oht, et pangaautomaadid jäävad tühjaks.
Sularahaautomaat Berliinis. Rahakullerid alustasid täna Saksamaal streiki ning on oht, et pangaautomaadid jäävad tühjaks. Foto: HAYOUNG JEON / EPA / Scanpix

Paljud sularahaautomaadid ning kauplusekassad hakkavad Saksamaal rahast tühjaks jääma, sest raha- ja väärisesemete käitlemisega seotud töötajad alustasid täna streiki ning ei toimeta sularaha laiali.

Rahatranspordimasinate juhid ning raha transpordiks ette valmistavad töötajad alustasid täna hommikul hoiatusstreiki, teatas nende ametiühing Ver.di.

Streikima oli kutsutud 12 000 rahakäitlusega tegelevat töötajat ning ametiühingu läbirääkija Arno Peukesi sõnul on osalus väga suur.

Ametiühing on hoiatanud, et streigi tõttu on sularaharinglus Saksamaal märkimisväärselt häiritud. Paljud pangad ja kauplused pole saanud pärast pühi sularaha juurde ning ka sularahaautomaate pole uuel aastal täidetud.

Saksamaa raha ja väärisesemete teenuste ühenduse (BDGW) kinnitusel ametühing liialdab oma hoiatustega ning piirkonniti on nende sõnul olukord väga erinev, sest kui osades firmades streigivad umbes pooled töötajad, siis Ida-Saksamaa ettevõtetes on tööseisakust osavõtjaid märksa vähem.

Kui kaua streik kestab, on seni ebaselge. Läbirääkimised osapoolte vahe käivad ning ametiühingu teatel nõuavad nad oma liikmete tunnipalga tõstmist 1,50 euro jagu ning Ida-Saksa liidumaade ettevõtete töötajate palkade tasakaalu viimist ülejäänud riigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles