Mikser tegi mullu 41 välisvisiiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Tairo Lutter

Välisminister Sven Mikser tegi 2018. aastal 41 välisvisiiti, neist ligi veerand Belgiasse, mille pealinnas Brüsselis asuvad Euroopa Liidu ja NATO peakorter.

Mikser külastas mullu kümnel korral Belgiat, kuus korda käis Ameerika Ühendriikides, kolm korda Rootsis ning kaks korda Leedus, Taanis ja Luksemburgis, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. Luksemburgis toimuvad perioodiliselt Euroopa Liidu Nõukogu istungid. 

Lisaks käis Eesti välisminister eelmisel aastal veel Austrias, Šveitsis, Poolas, Saksamaal, Itaalias, Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Bulgaarias, Ukrainas, Bangladeshis, Bruneis, Vietnamis, Marokos, Liibanonis, Saudi Araabias ja Etioopias.

Eestit külastasid möödunud aasta juunis EL-i Läänemere strateegia aastafoorumi raames Poola välisminister Jacek Czaputowicz, juunis ka Soome välisminister Timo Soini ning Madalmaade kuninga Willem-Alexanderi riigivisiidi delegatsiooniga välisminister Stef Blok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles