Paide lubatud riigiasutuse ootel: kolimisplaanidest pole ükski teostunud (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linn
Paide linn Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi valitsus otsustas juba 2017. aastal, et pealinnast viiakse välja tuhat riiklikku töökohta ja kõikidesse maakonnakeskustesse kolitakse vähemalt üks oluline riigiasutus, pole tänaseni ühtki konkreetset kokkulepet, et mõni riigiasutus koos töökohtadega jõuaks näiteks Paidesse.

Regionaalhalduse minister Janek Mäggi (Keskerakond) ütleb, et üle 750 riigipalgalise töökoha on tänaseks pealinnast juba välja viidud ja ka ülejäänud 250 kolimisest ei loobuta, kirjutas ERR.

Järvamaale oli plaanis viia 47 töökohta, kuid ükski riigiasutus Paidesse tõesti veel jõudnud pole. «Kõige suurema osa sellest (47-st - toim.) ehk 30 töökohta viib sinna sotsiaalkindlustusamet ja see läheb konkreetselt Türile, aga kokku on tänase seisuga Järvamaale viidud 15 töökohta. Need on augusti lõpu seisuga, mis on ära tehtud: politsei- ja piirivalveamet ja töötukassa ja seal on veel teisi,» loetles Mäggi.

«Paide on maakonnakeskus, aga taas mul on tunne, et osad maakonnakeskused on eelistatumad kui teised, ja selline, võib nii öelda, et turusolkimine mind häirib,» kommenteeris olukorda Paide linnapea Priit Värk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles