Trump: valitsusseisak võib kesta veel pikka aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SAUL LOEB / AFP/Scanpi

USA president Donald Trump hoiatas kolmapäeval, et valitsusseisak võib kesta veel pikka aega.

Trump kordas samas oma nõudmist, et 5,6 miljardit USA dollarit suunataks Ühednriikide ja Mehhiko piiritara ehitamisele.

USA kongressi vabariiklaste ja demokraatide liidrid osalevad kolmapäeval Valges Majas piirijulgeoleku teemalisel briifingul.

Briifing peaks toimuma kell kolm pärastlõunal kohaliku aja järgi. Valgesse Majja lähevad eeldatavasti ka senati vabariiklaste enamuse liider Mitch McConnell ning tulevased esindajatekoja vabariiklaste vähemuse liidrid Kevin McCarthy ja Steve Scalise, ütlesid poliitikute abid.

President Donald Trumpi tüli kongressiga puhkes piirimüüri rahastamise üle ja arenes valitsusametite osaliseks tööseisakuks, mis on kestnud alates 22. detsembrist. 

Trump ähvardas möödunud reedel sulgeda "täielikult" kogu USA piiri Mehhikoga, kui seadusandjad ei nõustu rahastama piirimüüri ehitamist.

«Me oleme sunnitud sulgema lõunapiiri täielikult, kui obstruktsionistidest demokraadid ei anna meile raha müüri lõpetamiseks ja ei muuda neid naeruväärseid immigratsiooniseadusi, millega meie riik on koormatud,» säutsus Trump Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles