Eilses tormis toimus mitmeid liiklusõnnetusi (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee.
Libe tee. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eile alanud torm koos tuisu ja libedate teeoludega muutis autojuhtimise keerulisemaks. Kui plekimõlkimisi oli rohkem, siis viga saanutega õnnetusi oli viimase ööpäeva jooksul üle Eesti kokku neli.

Eile kella 03.14 ajal toimus liiklusõnnetus Viljandimaal Viljandi vallas Vaibla külas Tartu- Viljandi- Kilingi-Nõmme maantee 38. kilomeetril, kus 53-aastane mees kaotas libedate teeolude tõttu kontrolli sõiduauto Mercedes-Benz E220 üle. Auto sõitis teelt välja kraavi, kus sõiduk rullus mitu korda üle katuse. Sõidukis kaasreisijana viibinud 69-aastane mees toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Kella 09.04 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu- Viljandi- Kilingi-Nõmme maantee 12. kilomeetril, kus 38-aastane naine kaotas ebaõiglaselt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduauto Nissan Pathfinder üle kontrolli, libises vastassuunavööndisse ja põrkas kokku veokiga Volvo FH12, mida juhtis 49-aastane mees. Nissani juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Eile kell 13.08 toimus liiklusõnnetus Tartus Kalda tee 43 juures, kus 23- aastane mees sooritas sõidukiga Mitsubishi L200 vasakpööret ja sõitis ette otse liikunud linnaliinibussile Scania N270, mida juhtis 65-aastane mees. Bussijuht pidurdas järsult kokkupõrke vältimiseks ja bussis kukkusid kaks reisijat: 61-aastane ja 88-aastane naine, kes toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Kella 14.39 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas Tallinna ringtee 11. kilomeetril, kus 28-aastane mees kaotas sõiduauto Mercedes-Benz S500 üle juhitavuse ja sõitis tagant otsa sõiduautole Hyndai I20, mida juhtis 35-aastane mees. Hyndai juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud ning ööpäeva jooksul tabati 16 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Politsei palub juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet.

Miinus- ja plusskraadid muudavad teeolud keeruliseks. Kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ning tuleb arvestada võimalusega, et teedel võib olla suuremaid oksi ja puid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles