Öösel hukkus Kuressaares põlengus inimene

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Täna öösel kell 00.08 sai Häirekeskus teate, et Kuressaares Talve tänaval põleb kahekorruseline puidust elumaja. Helistaja nägi eemalt, et leegid olid juba teisel korrusel näha.

Lääne regiooni ööpäeva kõige traagilisem sündmus leidis aset Saaremaal, Kuressaares, Talve tänaval. 

Esmase teataja sõnade kohaselt märkas ta eemalt, et hoone teine korrus on leekides. Teada oli ka see, et hoones elavad sees inimesed. Sündmuskohale saadetud päästjad asusid koheselt põlevast kahekorruselisest puumajast võimalikke kannatanuid otsima. 

Foto: Päästeamet

Kokku oli hoones kolm inimest, kellest vaid üks sai ise välja. Ühe vanema naisterahva tõid päästjad välja ja tema toimetas kiirabi ka haiglasse. Kustutustööde käigust leiti hoone teiselt korruselt paraku ka hukkunu.

Sündmusega kustutamise ja päästetöödega tegelesid Kuressaare, Kihelkonna ja Pihtla päästjad. Tulekahju likvideeriti 4.31

Täpsema tekkepõhjuse selgitab menetlus, samuti selgub hiljem, kas hoones oli suitsuandur või mitte. Sündmuspaigale jõudnud päästjad häiresignaali ei kuulnud.

Tulekahju kiireks avastamiseks on ääretult oluline suitsuanduri olemasolu. Tänu kiirele avastamisele on võimalik õigeaegselt reageerida ning seeläbi traagilisi tagajärgi ära hoida. Päästeamet kutsub inimesi üles olema hoolsad enda elu, kodu ja vara suhtes ning ka oma lähedaste suhtes. Oluline on suitsuanduri töökorda aeg-ajalt kontrollida, vajutades testnupule. Seda peaks tegema kohe täna, esimesel võimalusel.

Kindlasti tuleb abistada suitsuanduri kontrollimisel vanemaealisi inimesi ja abivajajaid ning kui märkate või teate majapidamist, kust puudub suitsuandur, soovitame kutsuda päästjad kodunõustamisele. Seda saab teha lihtsalt, helistades Päästeala infotelefonile 1524.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles