Elurikkuse Erakond kavatseb Rail Balticu projekti rahvahääletusele panna (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Elurikkuse Erakond soovib Rail Balticu projekti digitaalplatvormil Citizen OS rahvahääletusele panna.

Erakond plaanib inimestelt küsida, kuidas nad suhtuvad hetkel kavandatavasse trassi ja/või kuidas suhtuksid alternatiivsesse trassi mõne olemasoleva raudtee koridoris. Samuti uuritakse, kas kogukondi ning looduskeskkonda sedavõrd palju mõjutavate projektide üle peaks rahvas ise otsustama või mitte.

«Veel pole hilja rahva käest küsida, kust kohast peaks toimima kaasaegne raudteeühendus Euroopaga. Kuna kohus ei saa poliitiliste otsuste osas seisukohta võtta, peab seda projekti hindama ja otsustama trasside kulgemise rahvas,» ütles Elurikkuse Erakonna asutajaliige vanemteadur Mihkel Kangur.

«Esindusdemokraatia Eestis on läinud hallitama ja kuigi kõigil suurematel parteidel on täna juba järgmise põlvkonna juhid, kinnistatakse võim aina rohkem ühe väikese pundi kätte, kes tagatubades otsuseid teeb. Meil on vaja leida uued võimalused ja viisid selleks, et Eesti Vabariik oleks võimalikult õhuke, et otsuseid tehtaks võimalikult madalal, et otsuste tegemisse oleksid kaasatud kogukonnad ja laiemalt kogu rahvas,» sõnas Artur Talvik.

«Elurikkuse erakonnal on see lahendus olemas ja kõik saavad oma ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID abil seal turvaliselt hääletada. Misiganes otsused rahvas teeb, siis ERE läheb viib need ka Riigikogu kaudu ellu. Moodsal ajal ei ole vaja anda ühele parteile neljaks aastaks häält, kui sa oled nende poolt vaid ühes põhiküsimuses, aga paljudes teistes küsimustes annaksid hääle mõnele teisele või kolmandale erakonnale. Üritades teineteisest eristuda, kihutavad parteid inimesi teise partei vastu üles, mis tekitab lõhestumist rahva seas pea igas küsimuses. Kui me koos suudame argumenteeritult asju arutada ja otsuseid langetada, siis seeläbi saame ka ühtsemaks rahvana ning teeme selle riigi korda,» kinnitas Talvik.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles