Tartu toetab tänavu kultuuriprojekte 735 400 euroga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullustest kultuurisündmustest oli Tartu üks tähelepanuväärsemaid üliõpilasfestival Gaudeamus.
Mullustest kultuurisündmustest oli Tartu üks tähelepanuväärsemaid üliõpilasfestival Gaudeamus. Foto: Margus Ansu

Tartu linn toetab 2019. aasta kultuuriprojekte 735 400 euroga. 109 kultuuriprojekti toetatakse kokku 703 100 euroga ning sellele lisaks on 32 300 eurot planeeritud erakorraliste ürituste rahastamiseks.

Abilinnapea Madis Lepajõe sõnul peeti kultuuritoetuste jagamisel silmas mitmekesist ja kvaliteetset kultuuriprogrammi, mis on mõeldud nii kohalikele elanikele kui ka Tartut külastavatele turistidele. «Tuleva aasta kultuurielu keskmes on kindlasti Tartu laulupeo 150 aasta juubelit tähistavad üritused,» sõnas Lepajõe. Ta lisas, et kogu alanud kultuuriaastat võimendab Tartu kandideerimine Euroopa kultuuripealinnaks 2024. «Otsuse, kas Tartu selle tiitli võidab, teeb eksperdikomisjon hiljemalt septembris,» ütles Lepajõe.

Endiselt toetab linn rahvusvaheliselt tunnustatud kultuuriürituste ja festivalide korraldamist ning elanike aktiivset osalemist kultuurilistes tegevustes. Seetõttu on 2019. aastal toetust saavate projektide nimekirjas nii suuri festivale ja väiksemaid projekte kui ka aasta ringi kultuuriprogrammi pakkuvaid asutusi. 

Suuremate summadega toetatakse tänavu ka kauaaegsete koostööpartnerite korraldatavaid üritusi, festivale ja etendusi. Mitmed 2019. aastal toetatavad kultuuriprojektid on seotud alternatiivkultuuri edendamisega. 

Projektide rahastamisel on arvestatud kultuuriprogrammi aastaringset järjepidevust. Lisaks suurüritustele, millest paljud on kujunenud Tartu kultuurielu traditsioonilisteks lipukandjateks, toetatakse ka kultuurielu värskendavaid uusi algatusi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles