Taanis leiti öösel rongivrakist veel kaks hukkunut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusse sattunud reisirong Suure-Beldi sillal.
Õnnetusse sattunud reisirong Suure-Beldi sillal. Foto: Mads Claus Rasmussen / AP / Scanpix

Taani eilse rongiõnnetuse hukkunute arv kasvas kaheksa inimeseni, kuna päästjad leidsid läinud öösel rusudest veel kaks surnukeha.

Eile kohaliku aja järgi kella 7.30 paiku Suure-Beldi sillal juhtunud õnnetuses hukkus esialgsetel andmetel kuus inimest, kui mööduva kaubarongi tühi treiler põrkas ilmelt tugeva tuule tõttu vastu Fyni saarelt Sjællandi saarele sõitnud tipptunni reisijaid täis rongi.

Täna hommikul teatas politsei aga, et öösel otsiti rusud uuesti läbi ning leiti veel kaks hukkunut.

«Me töötasime kogu öö, et uurida kahte rongi,» ütles Fyni politsei juht Arne Gram täna hommikul pressikonverentsil.

Fyni politsei juht Arne Gram ja peainspektor Lars Bræmhøj täna hommikul pressikonverentsil.
Fyni politsei juht Arne Gram ja peainspektor Lars Bræmhøj täna hommikul pressikonverentsil. Foto: RITZAU SCANPIX / REUTERS / SCANPIX

Suurem osa hukkunutest leiti rongi esimesest vagunist ning politsei kinnitas, et nüüd on kindel, et ohvrite arv enam ei kasva.

Hukkunutest viis on naised ja kolm mehed, kuid tuvastatud on praeguseks neist vaid neli.

«Me töötame nii kiiresti kui võimalik, et neid tuvastada. Me töötame keerulistes tingimustes,» selgitas Fyni politsei peainspektor Lars Bræmhøj.

Kuna surnukehad on saanud rängalt kannatada, kasutab politsei hukkunute identifitseerimiseks hambapilte ja DNA-proove.

Õnnetuse ajal oli reisrongis 131 inimest ning kolm rongifirma DSB töötajat.

Kaubarongi laadungiks olid tühjad Carlsbergi õllepudelid ja -kastid.

Kaubarongi omanikfirma DB Cargo Denmarki kommunikatsioonijuht Jan Wildau ei tahtnud õnnetuse põhjuste üle spekuleerida, sest tema sõnul ei tea keegi veel täpselt, mis juhtus.

«Kõik, mida me teame, on, et üks vagun läks liikvele. Võib olla palju põhjuseid. Tuulepuhang, metalli väsimine, tootmisviga või midagi täiesti teistsugust. Me ei tea,» selgitas ta.

Õnnetuse põhjuste väljaselgitamisega tegelev uurija Bo Haaning kinnitas, et osa kaubatreilerist lendas rööbastelt ning tabas rongiettevõtte DSB reisirongi. «Me tahaks leida põhjust ja sellest lähtuvalt anda soovitusi, et midagi sarnast ei korduks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles