Aasta treeneri puudumine pole vollekoondisele suur löök

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljev (vasakul) kannab enne viimast EM-valikmängu Avo Keele juhendatava Lätiga justkui peatreeneri rolli. Renee Teppan (paremal) ootab üle aastate väga Tartu publiku ees mängimist.
Rainer Vassiljev (vasakul) kannab enne viimast EM-valikmängu Avo Keele juhendatava Lätiga justkui peatreeneri rolli. Renee Teppan (paremal) ootab üle aastate väga Tartu publiku ees mängimist. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond valmistub alates 27. detsembrist Tartus sel pühapäeval toimuvaks EM-valiksarja viimaseks kohtumiseks Avo Keele juhendatava Läti meeskonnaga pingevabalt, kuna pääs 13.– 29. septembril peetavale EM-finaalturniirile on juba kindlustatud.

Sinilõvisid juhendab mängueelses laagris olude sunnil abitreener Rainer Vassiljev, keda abistavad üldkehalise ettevalmistuse treener Mirko Fasini ja 35-aastase Vassiljeviga nii Tallinna Selveris kui ka mullu Šveitsi klubis Schönenwerd koostööd teinud Indrek Verro. Rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu ja statistik Alar Rikberg liituvad tiimiga vahetult enne Lätiga kohtumist, kuna nende igapäevane tööandja Rzeszowi Asseco Resovia paikneb Poola kõrgliigas 14 meeskonna konkurentsis alles 11. kohal, kuid suurklubi juhtkond ootab vaid meistritiitlit. Tõsi, niigi raske ülesande täitmiseks tuleb kõigepealt lõpetada hooaeg esikuuikus, et pääseda medalimängudele.

Seega vajavad Resovia mängijad praegu koostöö lihvimiseks teist aastat järjest Eestis aasta treeneriks valitud Cretut ja Rikbergi rohkem kui juba EM-finaalturniirile pääsenud Eesti rahvusmeeskonda kuulujad. Kuna Eesti vollekoondise liikmed on alates 2014. aastast rumeenlase käe all muutumatu treeneritetiimiga töötanud, siis on õiged võtted kõigile kaasjuhendajatele teada. «Gianni (Gheorghe Cretu hüüdnimi – toim.) puudumine ei mõjuta meid absoluutselt. Lätiga mängul ju sportlikus mõttes kaalu pole, mistõttu on olukord rahulikum. See ei tähenda muidugi, et me kodupubliku ees võitma ei läheks,» kinnitas igapäevaleiba Tartu Bigbanki võistkonnas teeniv rahvusmeeskonna libero Rait Rikberg.

«Tore on teha trenni selliste meestega oma kodulinnas, kuna tingimused on ju suurepärased. Kodus on alati hea olla!» rääkis rahuliku olekuga Rikberg pärast pallitreeningu lõppu uues Tartu Ülikooli spordihoone 2700-kohalises saalis. Kuna mehed liitusid koondisega erinevate pauside pealt, siis keskendutakse valikmängu eel peamiselt puutetrennidele, mitte niivõrd mängulistele olukordadele, et saada pallitunnetus tagasi.

Koondise üldfüüsilise ettevalmistuse treener Mirko Fasini (vasakul) jälgib, kuidas rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal, diagonaalründaja Renee Teppan ja temporündaja Ardo Kreek lihvivad EM-valikmängu eelsel treeningul pallitunnetust.
Koondise üldfüüsilise ettevalmistuse treener Mirko Fasini (vasakul) jälgib, kuidas rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal, diagonaalründaja Renee Teppan ja temporündaja Ardo Kreek lihvivad EM-valikmängu eelsel treeningul pallitunnetust. Foto: MARGUS ANSU/PM/SCANPIX BALTICS

Lõuna-Eesti publiku ees mängimist ootab ka aastatel 2012–2014 Tartu Bigbanki ridades pallinud Eesti vollekoondise diagonaalründaja Renee Teppan. «Minu jaoks oli Tartu-periood väga sümpaatne. Kui esimesel aastal sai nooruselollusi ja võrkpalli käsikäes kogetud, siis teisel aastal sai juba tiitlirõõmu maitsta,» keris 25-aastane Teppan ajaratast tagasi. «Pole saladus, et mulle meeldib Tartus olla ning miks mitte ka tulevikus elada,» tunnistas emotsionaalne mängumees.

Meeste võrkpallikoondise kohtumine lõunanaabritega algab Tartu Ülikooli spordihoones laupäeval ehk 6. jaanuaril kell 19. Eesti võrkpalliliidu turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Vara sõnas täna Postimehele, et pühapäevaks on oodata täismaja, kuid piletimüük võrkpalliliidu kodulehekülje kaudu kestab kuni 6. jaanuarini kell 15:00. Olulist infot seoses piletitega loe täpsemalt SIIT.

Rahvusmeeskonna koosseis EM-valikmänguks Lätiga:

  • Sidemängijad: Kert Toobal, Markkus Keel
  • Liberod: Rait Rikberg, Silver Maar
  • Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan
  • Nurgaründajad: Robert Täht, Kristo Kollo, Kevin Saar, Rauno Tamme
  • Temporündajad: Henri Treial, Timo Tammemaa, Ardo Kreek, Mart Naaber
  • Peatreener: Gheorghe Cretu
  • Treenerid: Rainer Vassiljev, Alar Rikberg, Mirko Fasini ja Indrek Verro
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles