Video: pahameel naiste templikülastuse järel halvas elu India lõunaosas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe naise sisenemine eile hinduismi ühte tähtsamasse pühapaika Sabarimala templisse on vallandanud Lõuna-Indias Kerala osariigis protestid, mille tõttu jäid täna suletuks ärid ja ettevõtted.

Peaminister Narendra Modi natsionalistliku India Rahvapartei (Bharatiya Janata Partei, BJP) poolehoidjad korraldasid täna Keralas protestimarsi.

Naised sisenesid eile Sabarimala templisse esimest korda pärast seda, kui ülemkohus tühistas septembris naistele vanuses 10–50 eluaastat kehtinud keelu pühakoda külastada.

Tõsiusklikud hindud avaldamas Bangalores meelt naiste lubamise vastu pühasse Sabarimala templisse Kerala osariigis.
Tõsiusklikud hindud avaldamas Bangalores meelt naiste lubamise vastu pühasse Sabarimala templisse Kerala osariigis. Foto: JAGADEESH NV / EPA / SCANPIX

Kerala osariigis asuv pühamu on olnud nädalaid keeldu toetavate tõsiusklike hindude ja naisaktivistide vastasseisu keskmes.

Naiste sisenemine templisse vallandas juba eile Thiruvananthapuramis rahutused, mis levisid ka teistesse Kerala osariigi linnadesse. Politsei lasi protestijate vastu käiku pisargaasi ja veekahurid.

Kerala kõrge ametnik Pinarayi Vijayan süüdistas võimuerakonda BJP vägivalla vallandamises.

Tõsiusklikud hindud on koostanud petitsiooni, milles öeldakse, et naiste sisenemiskeelu tühistanud kohtuotsus solvab suguelust loobunud jumal Ayyappat.

India Rahvapartei liikmete ja toetajate protestimarss täna Kochis Kerala osariigis. Hindu äärmuslased on reageerinud teravalt kahe naise lubamisele pühasse Sabarimala templisse eile.
India Rahvapartei liikmete ja toetajate protestimarss täna Kochis Kerala osariigis. Hindu äärmuslased on reageerinud teravalt kahe naise lubamisele pühasse Sabarimala templisse eile. Foto: STR / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles