Ahhaa läheb kuuks kinni

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus.
Ahhaa keskus. Foto: Margus Ansu

Eeloleva pühapäeva õhtul kella seitsme paiku lahkuvad teaduskeskusest Ahhaa nagu tavaliselt viimased külastajad. Ebatavaline on aga see, et järgmisel päeval, 7. jaanuaril jäävad Ahhaa uksed uute huviliste ees suletuks ja paus kestab remondi tõttu lausa neli nädalat.

Väljastpoolt hoone suuremaks ei muutu, muutused käivad sees. Esimeselt korruselt kolitakse osa töötajate ruume keldrisse, et teha rohkem ruumi külastajatele. Värske ilme saavad teadusteater ja fuajee, ümber ehitatakse kassad, uueneb tehnoloogiasaali põrand ja täiendust saab ventilatsioonisüsteem. Lisandub ka üks labor.

Remondi käigus ei jää uuendamata ka näituseala.  Ahhaa on suletud 7. jaanuarist 2. veebruarini, 3. veebruarist on maja ekspositsioonid taas külastajatele avatud. Kogu remont lõpeb 23. veebruaril, mil uued eksponaadid Eesti Vabariigi 101. aastapäevaks koos värske ilme saanud majaga avatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles