Maroko seostab skandinaavlannade mõrvaga veel seitset inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marokolased tulid kaastunnet avaldama Rabatis asuvasse Taani saatkonna juurde.
Marokolased tulid kaastunnet avaldama Rabatis asuvasse Taani saatkonna juurde. Foto: FADEL SENNA / AFP

Maroko prokurör tõi Rabati terroritõrjekohtuniku ette seitse uut kahtlusalust, keda seostatakse kahe skandinaavlanna mõrvaga Atlase mäestikus. 

Prokuratuur taotles kohtunikult luba uurida, kas kahtlusalused lõid grupi terroriakti ettevalmistamise ja teostamise eesmärgil, aitasid terroriakti toimepanijaid ning aitasid inimestel liituda terroriorganisatsiooniga, teatas Rabati peaprokurör.

Ta ärgitas kohtunikku panema kahtlusalused eelvangistusse.

Taani tudeng Louisa Vesterager Jespersen (24) ja Norra tudeng Maren Ueland (28) leiti ühest eemalasuvast matkamispaigast surnuna 17. detsembril. Mõlemal oli pea maha lõigatud, ütlesid võimud.

Neljapäeval avaldatud kahtlusalustest üks on Hispaania ja Šveitsi kodanik, kes elas Marokos. Ta peeti kinni Marrakechis, sest on mõnede teiste kahtlusalustega väidetavalt seotud.

Ta uskus «äärmuslikku ideoloogiat,» ütles Maroko uurimiste keskamet.

Tapmise neli peakahtlusalust peeti samuti kinni Marrakechis ning nad kuulusid gruppi, mis sai innustust äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ideoloogiast, ütles Maroko terroritõrjejuht Abdelhak Khiam.

Nelikust ükski polnud kontaktis IS-i liikmetega Süürias või Iraagis, lisas ta.

Grupi arvatav juht on 25-aastane tänavapoodnik Abdessamad Ejjout, ütlevad uurijad.

Ta oli nädal enne topeltmõrva filmitud videos, kus neli peakahtlusalust vandusid truudust IS-i liidrile Abu Bakr al-Baghdadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles