Pelosi valiti teist korda kongressi esindajatekoja spiikriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi. Foto: AFP / Scanpix

USA veterandemokraat Nancy Pelosi valiti neljapäeval teist korda oma poliitilise karjääri jooksul kongressi esindajatekoja spiikriks.

Kongress kogunes ajal mil valitsus Washingtonis on lõhenenud. Pelosi ja tema demokraadid on valmis vastu astuma president Donald Trumpile ja aitama oma erakonnal naasta 2020. aasta valimistel Valgesse Majja. 

Pelosi sõnul ei ole tal mingeid illusioone, et töö koos vabariiklastega Ühendriikide lõhenenud valitsuses tuleb lihtne. Ta on ainus selles ametis olnud naine. 

«Meil ei ole mingeid illusioone, et meie töö saab olema kerge, et meie kõik selles kojas jõuaksime alati kokkuleppele,» ütles Pelosi neljapäeval spiikrihaamrit vastu võttes. «Kuid tõotagem kõik, et kui me ka eri meelt jääme, austame teineteist ja austame tõde,» lausus California demokraat. 

Pelosi valiti 435-kohalise esindajatekoja juhiks neljapäeval pärast seda, kui demokraadid olid novembris peetud vahevalimistel võitnud juurde 40 kohta ning võtnud president Donald Trumpi vabariiklastelt tagasi kontrolli selle koja üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles