Nigeerias kukkus lahingus alla sõjaväekopter, viis inimest hukkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal valmistatud kopter MI-17.
Venemaal valmistatud kopter MI-17. Foto: JAIME SALDARRIAGA/REUTERS

Nigeerias kukkus kolmapäeval äärmuslaste vastu peetud lahingu käigus alla sõjaväekopter, mille meeskonnaliikmetest viis sai surma, teatas sõjavägi neljapäeval. 

Kopter kukkus alla riigi põhjaosas Borno osariigis Damasaki lähistel, teatas õhuvägede pressiesindaja Ibikunle Daramola Twitteris. Ametnikud õnnetuse põhjust ei täpsustanud.

Nigeeria üritab tagasi võtta riigi kirdeosas asuvat Baga linna, mille islamiäärmuslased eelmisel nädalal hõivasid. Paljud elanikud on lahingute tõttu pagenud Borno pealinna Maidugurisse. 

Võitlus Baga pärast on olnud intensiivne, ütles Nigeeria armee väljaõppe- ja operatsiooniülem kindralmajor Lamidi Adeosun.

«Me ei ole täielikult kontrolli (enda kätte) haaranud, kuid ka Boko Haram ei kontrolli Bagat,» lisas ta.

Tšaadi piiri lähistel Bagas asuvas sõjaväebaasis on relvi, laskemoona ja muud sõjatehnikat. 

Boko Haramist välja kasvanud rühmitus Islamiriigi toetatud Lääne-Aafrika Provints (ISWAP) tappis või vigastas enda teatel viimases rünnakus «kümneid» inimesi, teatas monitooringufirma SITE Intelligence Group.

Maiduguri politseiallika teatel on lahingutes kadunuks jäänud 53 politseinikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles