Anett Kontaveit – parem kui varem, aga arenemisruumi on nii vaimselt kui ka füüsiliselt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit kaotas keskendatuse ja Lesia Tsurenko karistas selle ära.
Anett Kontaveit kaotas keskendatuse ja Lesia Tsurenko karistas selle ära. Foto: PATRICK HAMILTON/REUTERS/Scanpix

Anett Kontaveidi (WTA 20.) jaoks lõppes Brisbane’i tenniseturniir veerandfinaalis 5:7, 3:6 kaotusega Lesia Tsurenkole (WTA 27.). Hooaja esimene turniir näitas, et Eesti esireket on teinud arengus järjekordse kvaliteedihüppe, kuid kaotus Tsurenkole sunnib lisama järelmärkuse, et arenguruumi jagub. Vaimset ja füüsilist.

Kontaveit juhtis avasetti Tsurenko vastu 5:3 ja oma servigeimi 40:30 ehk tal oli esmalt üks ja pärast teist tasamängu ka teine settpall. Ometi suutis ukrainlanna näidata visa vastupanu ja Kontaveidi murda – seda viimast mitte ainult pallingu mõttes, vaid ka vaimselt. Avaseti lõpus ja teise algul võitis Tsurenko jutti kuus geimi, samas kui Kontaveit liikus väljakul, õlad longus, ja lõi varem millimeetri täpsusega jooni tabanud lööke mitme meetriga auti.

«Põhimõtteliselt: sa pead paremini võitlema. Sa kadusid 15–20 minutiks täiesti ära ja see läks sulle kalliks maksma. Ta hakkas sulle avasetis, mida sa täielikult kontrollisid, kangelt vastu – ja see on tema õigus. Ta mängis hästi. Sina lasid sel endale pähe pugeda ja tegid totakaid valikuid, lahmides pallivahetustes kaugelt liiga vara pikki piiri lööke. Sa ju tead, et see pole lahendus,» oli Kontaveidi treeneri Nigel Searsi toonilt malbe, aga sisult manitsev sõnum teise seti 0:2 kaotusseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles