Ettevõtete huvi uute töökäte järele on aastaga vähenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja
Keevitaja Foto: Mihkel Maripuu

CV-Online´i novembris tehtud küsitlusest selgub, et 45 protsenti tööandjatest kavatseb järgneva 6 kuu jooksul uusi töötajaid juurde värvata. Aasta tagasi korraldatud küsitluses oli sama näitaja natuke alla 70 protsenti.

CV-Online´i hinnangul jäi suurem värbamiste periood 2010. aasta teise poolde ning 2011. aastasse, mil toimus endiste mahtude taastamine ning seepärast vajati ka uusi töökäsi. 2012. aastal toimub stabiliseerumine tööturul.

Küsitlusest selgus veel, et järgneva 6 kuu jooksul töötajaid juurde värvata planeerivatest organisatsioonidest:

77 protsenti kavatseb värvata 1-2 töötajat
13 protsenti kavatseb värvata 3-4 töötajat
5 protsenti kavatseb värvata 5-9 töötajat
3 protsenti kavatseb värvata 10 või enam töötajat
2 protsenti kavatseb värvata, kuid ei tea mitut töötajat

Seega otsivad organisatsioonid pisut väiksemat hulka töötajaid kui aasta tagasi. «Siinkohal soovikski ka tööotsijatele südamele panna, et meeskondadesse otsitakse eelkõige hea koolituse ja kogemustepagasiga inimesi, mistõttu tasub investeerida enda erialaste kompetentside arendamisse,» kommenteeris tulemusi CV-Online´i turundusjuht Heikko Gross.

Valdavalt on tööandjad aga tuleviku suhtes optimistlikud, 55 protsendi tööandjate kavatsus palgata uusi töötajaid tulenevalt mahtude või organisatsiooni kasvamisest.

Järgneva 6 kuu jooksul planeerivad tööandjad enim tööjõudu palgata allolevas seitsmes valdkonnas:

• Tootmine / töötlemine
• Teenindus
• Ehitus / kinnisvara
• Transport / logistika
• Müük
• IT
• Tehnika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles