Esindajatekoda kiitis heaks Trumpi trotsiva eelarvepaketi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/SIPA / Chris Kleponis/SIPA/Scanpix

USA uus demokraatide enamusega esindajatekoda kiitis eile heaks kaks meedet, mis lõpetaks valitsusametite töö osalise seisaku, kuid ummikseis jätkub, sest raha president Donald Trumpi piirimüüri tarvis ei ole neis ette nähtud.

Trump on ähvardanud panna eelarvepaketile veto, sest see ei sisalda raha müüri jaoks, mille rajamist president Ühendriikide ja Mehhiko piirile nõuab. Sel põhjusel on Vabariiklaste enamusega senat on öelnud, et võib isegi mitte hääletada nende eelnõude üle.

Esindajakoja uus spiiker veterandemokraat Nancy Pelosi ütles vahetult enne hääletust kindlalt, et mingit raha piirimüüri tarvis ei eraldata. 

«Müür kahe riigi vahel on ebamoraalne. See on vanamoodne mõtteviis, mis pole kuluefektiivne,» ütles spiiker, kelle meelest tuleks piiri kaitsmiseks investeerida moodsasse tehnoloogiasse nagu droonid ja kaamerad ning palgata rohkem piirivalvureid.

Trump soovib müüri jaoks üle viie miljardi dollari. Valitsuse osaline tööseisak algas 22. detsembril.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles