Pildid ja videod: Tai saartele lähenev torm nõudis esimesed ohvrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai Koh Phangani ja Koh Tao saartele lähenev troopiline torm Pabuk on nõudnud kaks inimelu. Viimaste kümnendite suurimaks tormiks kujuneda võiv Pabuk ähvardab kaasa tuua paduvihma, tugeva tuule ja kuni seitsmemeetrised lained. 

Lähenev torm on seni nõudnud kaks inimelu. Kolmapäeval hukkus Venemaalt pärit turist, kes läks võimude keelust hoolimata ujuma ja uppus. Täna varahommikul hukkus kohalik mees, kui tema kalapaat rammis vastu sadamakaid. 

Pabuk on 30 aasta esimene troopiline torm Tais väljapool mussoonvihmade hooaega. Maru peaks jõudma Koh Phangani, Koh Taosse ja Koh Samuisse täna õhtul ja liikuma sealt edasi mandrile. 

«Oodata on tugevat paduvihma ja oleme valmis üleujutusteks ja vihma mõjust transpordile,» ütles peaminister Prayuth Chan-ocha. «Me oleme valmis, aga kui vihma sajab palju, vajame veidi aega probleemide lahendadmiseks.»

Läheneva tormi tõttu lahkus populaarsetelt puhkusesaartelt tuhandeid turiste. Need, kes ei lahkunud, jäävad saarele lõksu, sest kohalikud lennujaamad suleti.

«10 000 turisti on endiselt Koh Phangani saarel,» ütles kohalike võimude esindaja Krikkrai Songthanee. «Ent ma rääkisin välismaalastega eile õhtul ja nad ei paista olevat hirmul, nad mõistavad olukorda.»

«Oleme ostnud taskulambid ja varunud vett. Teame, et hotell hoolitseb meie eest,» ütles saarele jäänud Norra turist Anne Britt Sodefjed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles