India pühasse templisse sisenes täna kolmas naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste sisenemine Kerala osariigis asuvasse Sabarimala templisse vallandas kolmapäeval ulatuslikud rahutused.
Naiste sisenemine Kerala osariigis asuvasse Sabarimala templisse vallandas kolmapäeval ulatuslikud rahutused. Foto: PRAKASH ELAMAKKARA / EPA / Scanpix

India Kerala osariigis asuvas hindude Sabarimala templis käis usku praktiseerimas kolmas naine, teatas politsei täna pärast seda, kui kahe naise sisenemine templisse vallandas kolmapäeval piirkonnas ulatuslikud rahutused. 

«Ta sisenes templisse eile öösel. Ta on 47 aasta vanune ja tuli usujärgijana. Me olime sellest teadlikud ja jälgisime olukorda,» ütles India lõunaosa osariigi politseiametnik Balram Kumar Upadhyay uudisteagentuurile AFP.

Politsei on alates kolmapäevast rahutustega seoses vahistanud 750 ja ennetavalt kinni pidanud veel 600 inimest. 

Upadhyay sõnul on olukord templi juures täna normaalne. «Meil lasub vastutus rahvahulga vaos hoidmise ja julgeoleku eest. Sellega me tegeleme,» ütles ta.

India ülemkohus tühistas septembris Sabarimalasse sisenemise keelu naistele vanuses 10-50, ent kuni kolmapäevani tõrjusid tõsiusklikud hindud keelu tühistamisest hoolimata naiste korduvad katsed templisse siseneda. 

Indias on käputäis templeid, kuhu sisenemine on naistele keelatud. Suguküpses eas naiste sisenemine Sabarimalasse oli aastakümneid tabu ning Kerala ülemkohus formaliseeris keelu 1991. aastal. Keeldu toetab ka India peaministri Narendra Modi India Rahvapartei (BJP). 

Kaks naist sisenesid Sabarimalasse päev pärast seda, kui kümned tuhanded naised moodustasid osariigivalitsuse algatusel üle kogu Kerala inimketi, nõudes naistele sissepääsu templisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles