Briti sõjalaev alustas migrantide tõttu patrullimist La Manche'i väinas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti mereväe laev HMS Mersey alustab La Manche'i väinas patrulle.
Briti mereväe laev HMS Mersey alustab La Manche'i väinas patrulle. Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images / Scanpix

Briti mereväe laev asus täna vastusena peamiselt Iraanist pärit asüülitaotlejate tulvale patrullima La Manche'i väinas.

Väinas patrullib kuni kahe Briti piirivalvealuse tagasitulekuni Euroopa Liidu Vahemere missioonilt Briti mereväe laev HMS Mersey, mis on 45-liikmelise meeskonnaga patrull-laev.

«HMS Mersey läheb Calais' väina, et aidata Ühendkuningriigi piirivalvet ja Prantsuse ametivõime migrantide piiriületusele vastamisel,» ütles Briti kaitseminister Gavin Williamson. Teadet kinnitas Twitteri vahendusel Suurbritannia kaitseministeerium.

Väinas patrullivad praegu juba kaks rannavalve ja kaks piirivalve alust.

Briti siseminister Sajid Javid ütles, et Suurbritannia piiri kaitsmine on oluline ja samas pidas ta tähtsaks ka kanalit ületada üritavate migrantide hukkumise vältimist. Kuigi kanali kõige kitsamas kohas lahutab Suurbritanniat ja Prantsusmaad vaid 32 kilomeetrit, ohustab sealne väga tihe laevaliiklus migrantide väikeseid paate.

2018. aastal ületas Calais' väina ebaregulaarselt umbes 539 inimest, kellest 80 protsenti tegid seda aasta viimasel kolmel kuul. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles