Video: Vene allveedroon Poseidon liigub hirmutava kiirusega (36)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Strateegiline allveedroon, mille olemasolu Vene president Vladimir Putin mullu märtsis avalikkusele paljastas, on võimalike vastaste jaoks sama hästi kui kättesaamatu, sest liigub kiirusel kuni 200 kilomeetrit tunnis, ütles allikas Vene meediale. 

«Allveelaevast väljasaadetud droon liigub sihtmärgi suunas kilomeetri sügavusel ja 200-kilomeetrise tunnikiirusega või väledaminigi,» ütles anonüümsust palunud sõjatööstuse allikas riiklikule uudisteagentuurile TASS. 

Ta märkis ka, et täna olemasolevate relvadega on võimalikel vastastel drooni selle manööverdamisvõime tõttu võimatu tabada.

Praegu käivad drooni katsetused, ütles allikas. 

2018. aasta märtsis rääkis Putin aastakõnes föderaalkogule mitmeotstarbelise allveedrooni Poseidon loomisest. Vene riigipea sõnul saab selliseid droone varustada nii tava- kui tuumalõhkepeaga ja kasutada teistel ookeanidel või teiste mandrite rannikul asuvate sihtmärkide vastu.

Kommentaarid (36)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles