Ida-Virumaa linnade kortermajade juurde ei saa päästeautodega ligi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kahtlus Luminori hoones. Pilt illustreerib artiklit.
Tulekahju kahtlus Luminori hoones. Pilt illustreerib artiklit. Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Ida päästekeskus palub abi kohalikelt omavalitsustelt, sest päästeautodega ei ole võimalik kortermajade juurde ligi saada, kuna kortermajade ümber on autod tee kinni parkinud. 

Päästjate kinnitusel on Narvas 82 üheksakorruselisest elumajast ligipääs raskendatud või hoopis võimatu 34 maja puhul, kuid Sillamäel ja Kiviõlis on olukord veelgi hullem ning Jõhvis ja Kohtla-Järvel on sama olukord iga teise korrusmaja juures.

«Seni õnneks sel põhjusel ühtegi tragöödiat pole juhtunud, kuid probleem tuleb ikkagi lahendada,» ütles Narva päästekomando juht Deniss Duškin ERR-I uudisteportaalile.

Narva abilinnapea Aleksei Jevgrafov tunnistas, et kohalikud võimud ei saa otseselt korteriühistuid, millekski sundida, kuid linn on valmis eraldama linnamaad parkimise korraldamiseks lisades, et kõikidele korteriühistutele on seda võimalust pakutud.

Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg ütles, et ka Sillamäel on linnavalitsus pakkunud korteriühistutele linnamaad parkimise korraldamiseks ning ka linn kavatseb ise rajada parkimisvõimalused Tallinna maantee äärde jäävatele korteriühistutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles